Bakan Soylu: Ortalığın karışması için Lavrion'dan talimat verildi

Bakan Soylu: Ortalığın karışması için Lavrion'dan talimat verildi

Posted  241 Views updated 11 months ago

Bakan Soylu: Ortalığın karışması için Lavrion'dan talimat verildi

Bakan Soylu: Ortalığın karışması için Lavrion'dan talimat verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Seçimlere ilişkin konuşan Soylu, 'İki belediye başkanı sorumsuz bir şekilde çıktılar. İmamoğlu ve Yavaş milletimizden özür dilemeli.' dedi. Bakan Soylu ayrıca, 'Çok net bir şey söyleyeyim, istihbaratımız var. Ortalığın karışması için Lavrion’dan talimat verildi böyle bir hadisede devreye girilmesi, terör örgütlerinin Türkiye’de karmaşıklığı sağlayabilmesi için.' ifadelerini kullandı.

 

TGRT Haber'de Seçim gündemini yorumlayan Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Her sandık yeni bir seçimdir. Bu seçim Türkiye'ye ne dedi, dünyaya ne dedi? Bu seçimin iki sonucu var; biri cumhurbaşkanlığı, diğeri parlamento. Cumhur İttifakı 323 sandalye aldı ve özellikle seçimden önce Millet İttifakı'nın bir araya gelme sebebi olan parlamenter sisteme dönme arzusunu millet reddetti. Ortaya konulan yönetim tarzını benimsiyorum dedi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devam etmesine karar verdi millet. En önemli dayanaklarından bir tanesinde Millet İttifakı yoksun kaldı.

49,52 oy ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, ve ondan 2 milyon 500 bin oyla Kılıçdaroğlu. Orada da millet netice ortaya koydu. 275 bin daha oy verselerdi Cumhurbaşkanı Erdoğan seçilecekti ama ikinci tura götürdü millet. Türkiye katılımıyla beraber dünyanın seçime en çok katılım sağlayan ülkesi yoktu. Demek ki Türk halkının seçime katılma konusunda endişesi söz konusu değil. Kendi iradesini ortaya koyabildi. Dünyadaki demokrasiyi kendisine rehber edinen ülkelerden çok daha büyük olgunlukla süreci yönetti Türkiye.
 

HDP’YE OY VEREN BU SEÇİMDE KILIÇDAROĞLU’NA VERDİ’

Millet 'Ben parlamenter sistemi kabul etmiyorum' demişse cumhurbaşkanlığı seçiminde de dedi ki; 'Kuzey Irak'ta Mehmetçiği çekmek istiyorsunuz, LGBT'yi öneriyorsunuz. 15 Temmuz'un faiilerini Türkiye'nin başına getirmek istiyorsunuz. Koruculuğu kaldıracaksınız. Bunu doğru bulmuyorum' dedi.

HDP’ye oy veren bu seçimde Kılıçdaroğlu’na verdi. FETÖ’nün devlete geri gelme anlayışını milletimiz reddetti. CHP Kandille yakınlaşmasının faturasını gördü. CHP ve bileşenleri türbe ziyaretinden vazgeçti.
Murat Karayılan ne dediyse Kılıçdaroğlu aynısını dedi. Belediye başkanları seçim gecesi Türkiye’yi yanılttılar. Seçimin sonuçları belli, sayılıyor. Islak imzalı tutanakların hepsi belli.


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments