Ali Yeşildağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki yolsuzluk iddiaları

Ali Yeşildağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki yolsuzluk iddiaları

Posted  236 Views updated 11 months ago

Ali Yeşildağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki yolsuzluk iddiaları

AK Partili Mücahit Arslan’dan Ali Yeşildağ hakkında suç duyurusu

Ali Yeşildağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki yolsuzluk iddiaları sonrası AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

ANKARA - AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan (Mücahit) Arslan, sosyal medyada paylaştığı videolarda, ihalelerde yolsuzluk iddialarında bulunan Ali Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arslan’ın 8 Mayıs 2023 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, firari durumdaki Yeşildağ’ın Türk Ceza Kanunu’nun iftira ve tehdit suçlarından yargılanması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Arslan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “FETÖ’nün medya imamı”, kesinleşmiş 22 yıl hapis cezasıyla aranan ve Almanya’da ikamet eden Cevheri Güven aracılığıyla servis edilen Ali Yeşildağ videosundaki iddiaları “tamamen hayal ürünü” olarak niteledi.

Yeşildağ’ın 2007 yılına dair afaki iddialarını “çamur at izi kalsın” mantığıyla 2023 seçimleri öncesinde ortaya attığına işaret edilen suç duyurusunda, “Her aklına gelenin video çekip kamuoyunda bilinilirliği ve saygınlığı olan kurum ve kişilerin isimlerini canı istediği gibi kullanarak, onların kişilik haklarını ihlal etmesi ve bunu dünyanın her yerinden izlenip takip edilebilen paylaşım sitelerinde yayınlaması kabul edilebilir bir durum değildir” denildi.

HAPİS TALEBİ

Arslan’ın iftira ve tehdide maruz kaldığının vurgulandığı suç duyurusunda, Yeşildağ hakkında söz konusu suçlara istinaden “soruşturulma başlatılması” ve “kamu davaları açılması” talebinde bulunuldu.

Dilekçede, Yeşildağ’ın iftira nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 267. maddesi gereğince “bir yıldan dört yıla kadar hapis” tehdit nedeniyle ise 106. madde doğrultusunda “altı yıldan iki yıla kadar hapis” cezasına çarptırılması istenildi.

Ali Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde, Çelebi Holding’i dosyasından ‘evrak çalarak’ devre dışı bıraktıklarını, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını, Ali İhsan Arslan’ın da bu süreçte yer aldığını iddia etmişti. (


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments