Afrika’nın birçok ülkesinde, internet kesintileri var.

Deniz Altı Kablolarda Balıkların İnternet Açlığı: Yemek mi, Yemek Olmak mı?

Posted  105 Views updated 1 month ago

Afrika’nın birçok ülkesinde, internet kesintileri var.

Image

Afrika’nın birçok ülkesinde, internet kesintileri var.

Image

Afrika’nın birçok ülkesinde, internet kesintileri var.

Afrika’nın birçok ülkesinde, denizaltı internet hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle internet kesintileri yaşandı. MTN Grubu, bu kesintilerin gün boyu birçok ülkede hissedildiğini açıkladı. Arızaların denizin altındaki hatlarda meydana gelen kopma ve arızalardan kaynaklandığı belirtiliyor. Fildişi Sahili, Liberya, Benin, Gana, Burkina Faso, Namibya ve Lesotho gibi ülkelerde internet kesildi. Daha önce de benzer kesintiler yaşandığına dikkat çekilerek, önlem alınmaması durumunda ileride daha büyük sonuçlar doğurabileceği uyarısı yapıldı. Bu arızaların önemli bir kısmı, Batı Afrika Kablo Sistemi (WACS) ve Avrupa’ya bağlantı sağlayan hatlar arasında tespit edilen hasarlarla ilişkilendiriliyor

Bu gelişme, bölgedeki iletişim altyapısının güvenilirliği ve dayanıklılığı açısından önemli bir konudur. Umarım yetkililer, bu tür arızaların gelecekte daha büyük sorunlara yol açmaması için gerekli önlemleri alır.

Daha önceki kesintilere dair bazı bilgiler de şunlardır:

Çad: Orta Afrika ülkesi Çad, internetin en uzun süre kesildiği ülke olmuştu. 2018’in başında başlayan kesinti tam 15 ay sürmüştü .

Hindistan yönetimindeki Keşmir: Bu bölgede de benzer kesintiler yaşanmıştır 

Bu kesintiler, iletişim altyapısının hassasiyetini ve güvenilirliğini gösteriyor. İnternetin kesilmesi, modern toplumun işleyişini ciddi şekilde etkileyebilir. Yetkililerin bu konuda daha fazla önlem alması gerekmektedir.

 

Afrika’nın birçok ülkesinde, internet kesintileri var

Image

Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments