Zaferin adı "Verstappen"

Azerbaycan GP'inde zaferin adı yine Red Bull oldu. Azerbaycan etabını da alabilecekleri max. puanı alarak tamamladılar. Ferrari'nin 80 puan önüne geçtiler.

Posted  1,713 Views updated 2 years ago

Azerbaycan GP'inde zaferin adı yine Red Bull oldu.

Takımlar şampiyonasındaki rakipleri Ferrari'nin güç ünitesi sorunlarıyla iki sürücüsüyle yarış dışı kalmasıyla Azerbaycan etabını da alabilecekleri max. puanı alarak tamamladılar. Toplamda 279 puana ulaşarak. Ferrari'nin 80 puan önüne geçtiler. Red Bull, bu sezon üst üste 5. galibiyetini almış oldu.

2020 İtalya'dan sonra iki araçla birlikte yarış dışı kalan Ferrari de büyük bir hayal kırıklığı hakimdi.

Azaerbaycan Gp'nin ardından Verstappen zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Perez ikinci sıraya yerleşti. Leclerc zirvenin ardından 2. sırayı da kaptırdı. Russell, Sainz'la farkı 16 puana çıkardı.

 

Hollandalı pilota, rakiplerinin talihsizliği sorulduğunda açık sözlü bir yanıt verdi. "Yılın başında talihsizliğimiz oldu, bu yüzden arayı kapatmamız gerektiğini biliyorduk, şimdi görünüşe göre kötü şanslar aşağı yukarı dengelenmiş gibi görünüyor. Şampiyonluk için savaşmak istiyorsan her hafta sonu puan almalısın. Bunu herkes biliyor, herkes deniyor ama her zaman o kadar kolay olmuyor.” dedi.

Image

Dördüncü olarak Avustralya'dan sonra bu sezonki en iyi sonucunu alan Lewis Hamilton, günün pilotu seçildi! Size göre günün pilotu kimdi?

Image
Verstappen
Vettel
Perez
Gasly
Hamilton
Russel

Yaşanan güç üniteleri sorunu sonrasında Leclerc zirvenin ardından 2. sırayı da kaptırdı

Image

Yaşanan hayal kırıklığının ardından Leclerc twitinde "Yine acıyor, ama asla pes etmeyeceğim. dedi.


Lewis Hamilton "Adrenalin yarışı tamamlamama yardım etse de, acıdan dolayı dişlerimi sıkıyordum. Özellikle düzlükte yaşadığım acıyı tarif edemiyorum. Sonunda yarışın bitmesi için sadece dua ediyordum..."

Image

Sergio Perez yarış sonrasında twitinde "Bugün mükemmel değildik, geliştirecek ve anlayacak çok şey var." dedi


SEBASTIAN VETTEL Yarışa iyi başladı. Rakibini geçmek isterken spin attı. Asla pes etmedi, Yarışı 6. sırada tamamladı. Bu sezonki en iyi sonucunu aldı. Aston Martin'i taşımaya devam ediyor.

Image

İşte son Takımlar sıralaması. Red Bull Toplamda 279 puana ulaşarak. Ferrari'nin 80 puan önüne geçti.

Image

Azerbaijan GP pistini tanıyalım.


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments