Yüksek kaliteli petrol bulundu

Yüksek kaliteli petrol bulundu

Posted  2,724 Views updated 2 years ago

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yüksek kaliteli petrol bulundu

Türkiye'nin petrol ve doğal gaz arama çalışmaları hem karada hem de denizde devam ediyor. Dünyanın en gelişmiş ekipmanlarıyla arama yapan Türkiye Adana'da petrol buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan petrol müjdesini kabine toplantısı sonrasında duyurdu.

Türkiye doğal gazın ardından yüksek graviteye sahip petrol keşfini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da petrol bulunduğunu açıkladı. Dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Erdoğan "Adana'da 2 yüksek kaliteli Petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar Dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz" dedi. 

 

 

KUYULAR CEYHAN'DA

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında petrol bulundu. Arama yapan yabancı şirketin daha önce ‘Petrol yok’ diyerek kapattığı kuyuda bulunan petrolün yüksek kalitede olduğu öğrenilirken bölge halkı petrole sevinci yaşıyor.

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Soysalı Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonucu petrol bulundu. Petrolün yapılan araştırmalar sonucu yüksek kalitede olduğu öğrenilirken alanda çalışmalar genişletildi.

BAŞKA KUYULAR DA AÇILDI

Petrol kuyularının olduğu alanlarda ve yollarda çalışmalar son hızla devam ederken ‘Mud-Pit’ havuzunun da kurulduğu görüldü.


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments