VE BİR SERÜVENİN SONUNA GELDİK

Yaşadığım acı tecrübe

Posted  592 Views updated 1 year ago

Ne tesadüf ki, yine aynı güne denk geldi! Çok beğenerek almış olduğum şimdi kesinlikle yazabilirim bu konu hakkında…

Geçen ay 28.12.2022 tarihi satın aldığım cihaz Samsung S21 Fe cihaz ile yaşadığım kısa ve öz trajikomik olaylar zinciri sadece 1 hafta desek yeridir, çift sim ile yaşadığım büyük sıkıntılar birinci sim hem aramalara hem mesajlara ve doğal olarak mobil verilere ayarlı, ikinci sim kart bu arada 32 olan hattımı birçok insan bilmediği için aktif duruyor, çok konuşmuyorum ama belli olmaz oradan da arayan soran nadir insanlar var doğal olarak.

WhatsApp ile sürekli olarak sana ulaşamıyoruz diyen arkadaşlarım, yöneticim, dostlarım ve komşum! Malum bir cana bakıyoruz ikimiz, o bir apartman kedisi adı Mırmır ve kaldığı iki ev var artık resmen ev kedisi oldu.

Samsung Türkiye’yi defalarca aradım sağ olsunlar uzaktan destek birimi müşteri temsilcileri Allah için ne gerekiyorsa yapıyorlar, ama bilmedikleri şu bende zaten bunları biliyorum problem başka ilk sorun güvenlik ayarları kontrol menüsünde Google Play sistem hizmetleri sürekli olarak güncelle olarak neden duruyor? Ve ünlem işareti veriyor! Diyerek aradım her yollu denedik ve sim bir neden ulaşılmıyor? Oysa ben arama yapıyorum! Ve işin komik tarafı sinyal neden zayıf şebeke problemi olduğu bariz olarak görünüyor!

Yüksek bilinçli biri olarak teknik olduğum uzmanlık alanında, acaba bende mi bir sorun var yoksa operatörüm mü sorunlu diyerek günlerce müşteri hizmetlerinle mi vakit geçireceğim yoksa işime mi konsantre olacağım! Ve yine servis konusunda tecrübesi olan bendeniz daha önce yaşadığım acı gerçekleri bilerek, bu işte İstanbul’da sevilen tek yeri olan Bakırköy teknik servisini tercih ederek ilk kendim giderek cihazda bir sıkıntı mı var? Yoksa başka nedenler mi mevcut? Olayı birebir söyledim evde olduğum zaman sürekli ulaşılamıyor kimse bana diye! Direk yazılım yüklendi! Oysa gerek yok! Fabrika ayarı sıfırlandı neler yapıldı neler, olayı saçma olacak biliyorum.

Yine ters mühendislik fikirleri ile her bilgisayar uzmanının söylediği aç kapa mantığını çok farklı yollarını deneyen ben! Bunları birer birer deneyen farklı lokasyon şekilde uzman görüşlerimi bir şekilde raporlayarak videolar çektim!  

Telefonlarda bazıları bu olaydan habersiz veya mevcut değil! Wi-Fi arama kapatmak gerek! Ağlar arasında sinyal kalitesi sadece evde olduğunuz da internet üstünden gelen arama veya sizin aramalarınız kotanız tarifenizden düşmeyebilir, Mobil veri olmadığında hayat kurtarır veya sadece internet üstünden arama alma iyi olabilir ama be o modu aktif etmiyorum…

Deniyorum telefon okey ama sonra dışarı çıkıyorum mesela eve geliyorum telefon otomatik evimin Wi-Fi sine bağlantı için yine aynı şekilde dışardan telefon gelmiyor! Başka şeyler denedim doğal olarak Wi-Fi aç kapa yap düzeliyor ama telefonu Aç kapa yaptığında her seferinde Wi-Fi aç kapa yapmak zorunda olmak ve bu nasıl bir cihaz nasıl bir amiral gemisi hadi oradan diyerek çıldırma noktasına gelen bendeniz.

Sürekli acaba telefon çalışıyor mu diye? Kendimi babamın telinde sistem üstünden arayan ben yeter dedim! Samsung Türkiye cihazı teknik servise bırakın incelesin size en yakın zamanda haber verilir dediler ve gerçekten çok hızlı haber verildi! İnceleme 1 hafta sürdü! Ve sorun yok mesajı! Ama müşteri temsilcimin gayretli çalışması cihazı almayın bekleyin! Bölge ofisi sizi arayacak biraz bekleyin dediğinden 1 hafta daha bekledim!

Sonuç bir problem yok ki! Ya ben sorunlarım için temsilcim ile zaten konuşuyorum beni arayan bizzat yine kendisi! Ona lafım yok Allah için özenli bir çalışan ama uzman, teknik birim nerede sizin departman görevleriniz? Benden size tavsife müşteri hizmetlerinde temsilci görevlisi ile temasınız varsa direk telefon ile ulaşmayın! Facebook sayfasında yazın direk aranıyorsunuz! Diğer türlü mail yazıyor çıkan birçok temsilci.

Ve 2 hafta olmuş bir telefonu nasıl analiz etmiş olduğunu bilmediğim benim sahada deneyimlediğim acı gerçekler ne yazık ki tek değil! Şebeke sorunları ve daha birçok komik ötesi kronik sorunlar problemler ile haşır neşir olduğum Şikâyet var sitesine gecenin bir vakti pekmezim akmış misali yazdım!

Ve en iyisi gideyim daha fazla o serviste kalmasın cihaz diyerek yola çıktım, ne oldu dersiniz dostlarım sizce?

Temsilcim beni aradı ve sayın Oğuz Bey ödeme iadesi gerçekleşecek cihazı almanıza gerek yok oldu!

Defalarca söyledim bakın bu konuda raporlarım analizlerim var ve bende saklı size gönderdiğim kısa videolar hariç…

Zaten komik olan bu mail ile videoları gönderin diyorlar, kısa olsun benim çektiğim değil 5-10 25 MP bile olamaz! Mail ile 25MP üstünü kabul etmiyor!

Bunun için bile bana özel WhatsApp telefonu verildi kısa olan birkaç görsel gönderimi yaptım!

Ama her bir sade vatandaşın uzmanlığına gerek yok tabii ki ve problemler ile başa çıkması için benim gibi bilinçli bir müşteri gibi uğraşmak zorunda hiç değil.

Sizler hiç mi yorumları şikâyetleri analiz görüşleri yani bizlerin deneyimlerimizi not etmiyorsunuz?

İşin buralara gelmesini bizzat bende istemezdim inanın…

Ama Ar-Ge araştırmalar ve tüketiciler olarak bizler son kullanıcılar olduğumuz için bazı teknik aksaklıklar elbette olabilir, kul yapısı her bir elektronik cihazın bile sorunları olacak hiçbir şeyin dört dörtlük olacak diye bir kaidesi olamayacağı gibi...

Ve şimdi net bir görüşüm var ve aşırı pahalı biliyorum ama çok daha fazla para vererek İOS işletim sistemine kesinlikle girmek olacak!

Zaten bilgisayarda bile macOs sistemine geldiğimden beri ben bunca yıl boşuna Windows kullanmışım oldu, yüzüne bile bakmak istemiyorum! Ama işim gereği bazı zamanlarda mecburen onunla birlikteliğimiz sürmek zorunda…

Teknik sorunlarda sürekli beni arayan soran iş arkadaşlarım şunu sen yapar mısın oluyor?

Ve evet çözüyorum tabii yazılım vesaire şifreleri olmayacak şeylerde kilitlenmiş programın düzgün çalışmayan her bir sayfanın veya bilgisayarın teknik sorunlarını uzaktan bağlanarak işimin gereğini hızlıca çözüyorum.

Ve Gürhan abi biz sürekli zaten birbirimize bağlanıyoruz macOs teknik veya kendi platformlarımız için bütün dünya kim var kim yok kim sistemde bizim sayfa kontrollerini her gün bakımını gerçekleştirmek zorundayım.

7/24 sistem içindeydim nerdeyse sosyal medya ve içerikler ve tabii ki dizi sinema platformlar üyelik her şey yasal hayatımın bir gerçeği ama yıllarca bu sektörün içinde olmanın tatlı gururunu yaşıyorum arkadaşlar perdenin hem önünde ve arkasında yani mutfağında olan bendeniz halkla iletişim konusunda yine yıllarca görev almış bir birey olarak! Yaşadığım bu tecrübelerimi size aktarmak istedim asla vazgeçmeyin kazanan her zaman elbet siz olacaksınız! Yaşanmış gerçek hikayeler ve bunlar o kadar çok ki! Konuşmak her şeyi çözer susmayın.

 

Image

Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments