Telefonunuzun dinlendiğini nasıl anlarsınız?

Telefonunuzun dinlendiğini nasıl anlarsınız?

Posted  323 Views updated 12 months ago

Telefonunuzun dinlendiğini nasıl anlarsınız?

Telefonunuzun dinlendiğini nasıl anlarsınız? Şüpheleriniz var ise bu liste tam size göre. İşte konuyla ilgili detaylar...​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Son günlerdeki gizlilik ihlalleri ve veri sızıntılarının ardından herkesin aklında “acaba telefonum dinleniyor mu?” gibi sorular belirmeye başladı. Birçok kullanıcı telefonunun dinlenip dinlenmediğini anlamanın bir yolu olduğunu düşünmese de aslında bunu anlamak çok kolay. Aşağıda bahsedeceğimiz adımları takip ederek siz de telefonunuz dinlenip dinlenmediğini anlayabilirsiniz. İşte 2023 güncel “Telefonunuzun dinlendiğini nasıl anlarsınız?” listemizin detayları…

Telefonum dinleniyor mu? Telefonumun dinlendiğini nasıl anlarım? 2023 güncel

Bir şehir efsanesine göre cep telefonunuza  #31#3111 yazıyorsunuz ve ardından kendi numaranızı yazıyorsunuz. Aradığınızda eğer karşı taraftan bir ses gelmiyor içiniz rahat olsun telefonunuz dinlenmiyor demek. Ancak bunun bir şehir efsanesi olduğunu unutmayın. Yani böyle bir şey yok. Birazdan vereceğimiz adımlarla gerçekten telefonunuzun dinlenip dinlenmediğini anlayabilirsiniz.

 

1 – Casus yazılımlara dikkat edin!

Cep telefonunuzun dinlenmesi 2 şekilde mümkündür. Bunlardan birincisi casus yazılımlar aracılığı ile dinleme yapılması. Bazı casus yazılımları telefonunuzun içeriğini taradığınızda fark etmeniz mümkündür. Ama bazılarıysa gerçekten iyi şekilde kamufle edilmiş olabilir. Bu yüzden en garanti yol telefon faturanızın detayına girip SMS’leri kontrol etmeniz.

 

Bu yazılımlar telefonunuzu dinlemeye başlamadan önce farklı numaralara veya cihazlara SMS gönderir. Bu SMS’in iletilmesi ardından telefonunuz dinlenmeye başlar. SMS’ler telefonunuzun mesajlar kısmında gözükmeyecektir. Fakat telefon faturanızın detaylarını incelediğinizde kimlere hangi SMS’lerin ne zaman gönderildiğini görebilirsiniz. Eğer garip veya bilmediğiniz bir numaraya SMS gönderimi yapılmışsa dikkat! Telefonunuz dinleniyor olabilir.

2 – Şebeke servislerine dikkat edin!

Telefonunuzun dinlenebilmesinin ikinci yolu ise şebeke servisleri üzerinden gerçekleşmektedir. Bu daha çok yasal yollardan alınmış izinler ile yapılacaktır. Yani devlet kurumlarından çıkacak mahkeme kararları ile telefonunuzu dinlenecektir. Bu şekilde dinlenip dinlenmediğinizi anlamanın maalesef bir yolu yoktur.

​​​​​​​

Bu tarz dinlemelerin genelde telefonun aşırı ısınması, sesin karşı tarafta yankı yapması veya bir anda hatların kesilmesi vb. belirtileri olduğu söylenir. Ancak bunların hepsi sadece şehir efsaneleridir. Şebeke üzerinden yapılan telefon dinlemelerini sizin anlamanızın herhangi bir yolu yoktur.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın!


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments