İslam Memiş: Dolar 25 olacak ama almayın çünkü euro…

İslam Memiş: Dolar 25 olacak ama almayın çünkü euro…

Posted  477 Views updated 11 months ago

İslam Memiş: Dolar 25 olacak ama almayın çünkü euro…

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve euro ile ilgili yıllık tahminlerde bulundu. Memiş, yatırımcılara dolar yerine euro ve sterlini işaret etti.
DUVAR  - İslam Memiş, Youtube kanalındaki “Piyasalarda neler oluyor, doğru karar ne?” başlıklı isimli videosunda söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek yeni haftayı ve 2023'ün kalanını değerlendirdi. 

Memiş’in videosunda söylediklerinden satırbaşları şöyle:

"Döviz tarafında sert dalgalanmalar gördük. Nisan ayı, 20 lira seviyesinin artık normalleştiği bir ay olarak Türkiye tarihine geçti.

Geride bıraktığımız pazartesi ve perşembe aralığında çok sert dalgalanmalar gördük. Özellikle 20.50 üzerine kadar seyreden dolar/TL kuru vardı.

Herkes dövizcilere koştu. Bankalardan döviz talebinde bulundu. Kapalıçarşı’dan döviz talebinde bulundu. Türkiye’nin her yerinde ciddi bir döviz talebi oluştu.
Hem köşe yazılarımda hem de sosyal medyada arkadaşlar ‘bu balon patlayacak, döviz talebinde bulunmayın, operasyon çekiyorlar' dedim. Cuma günü kapalı çarşıda 19.99 seviyesi görüldü. 20.50-20.60 seviyesinden dolar alan kişilerin zarar ettiğini gördük.

Buradan tekrar bir tepki alımı, tekrar bir yükselişle dolar kuru haftayı 20.34-20.41 aralığında tamamladı.
Hazirandan sonra yurt içi piyasalarda doların 24-25 bandına kadar yükselişinin mümkün olacağını zaten söylüyorum.

Burada herhangi bir sürpriz yok. Piyasaların genel kanaatine bakıyoruz, raporlara bakıyoruz Merkez Bankası’nın beklenti anketine bakıyoruz. Her şey burayı, bizim söylediklerimizi işaret ediyor.

Çünkü bizim seçim ekonomisi gibi ciddi bir maliyetimiz var. Deprem felaketi gibi 104 milyar dolarlık ciddi bir maliyetimiz var. 

Hazirandan sonra bu ağır bedellerle karşılaşmak sürpriz değil, zaten bunu biliyoruz.

Yine seçimlerden sonra ekonomi yönetimi çok önemli olacak. Türkiye’nin yeni ekonomi modeli çok önemli olacak. Gelişmeleri de zaten yakından takip edeceğiz. 2023 yılı hazirandan sonra çok zorlu bir yıl olacak, kolay bir yıl olmayacak.
 

Dolar almayı düşünenlere; euro ve sterlinin lira karşısında, dolara oranla daha aşırı bir değer kazanma sürecinde olacağını anımsatmak isterim.

Önümüzdeki çarşamba akşamı FED faiz kararını açıklayacak. 25 baz puanlık faiz artırımıyla bu artışları sonlandıracak ve bir kenara çekilecek. Söylemlerle piyasaları oyalamaya devam edecek.
 

Elinde dolar bulunduranların da 3 Mayıs tarihinden itibaren dolar tarafındaki gelişmelerin daha farklı oluşacağını tekrar ajandasına not olarak yazması gerekiyor.

Euro / TL kurunda 22.20 lira seviyesinin altında sert düşüşler gördük. Burada tekrar 22.44 seviyesine kadar yükselen euro / TL var karşımızda.
Aynı dönemde Borsa İstanbul Mali Endeksi yüzde 7,69 azalışla 4.407,54 puana, Sanayi Endeksi yüzde 7,52 kayıpla 7.488,37 puana, Hizmetler Endeksi yüzde 5,95 düşüşle 4.072,72 puana, Teknoloji Endeksi ise yüzde 10,42 azalışla 4.594,32 puana geriledi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 6,18 ile Coca Cola İçecek oldu. Coca Cola İçecek’i yüzde 3,33 ile Alfa Solar Enerji, yüzde 3,26 ile Anadolu Grubu Holding izledi.


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments