Emekli maaşları 10.000 TL'ye kadar çıkıyor! Seçime 3 gün kala

Emekli maaşları 10.000 TL'ye kadar çıkıyor! Seçime 3 gün kala

Posted  278 Views updated 11 months ago

Emekli maaşları 10.000 TL'ye kadar çıkıyor! Seçime 3 gün kala

 

Emekli maaşları 10.000 TL'ye kadar çıkıyor! Seçime 3 gün kala emekliye bir zam müjdesi daha

Emekli maaşlarına zam müjdesi gece yarısı geldi. Milyonlarca emeklinin maaşı artıyor en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükseliyor. Seçime 3 gün kala SSK BAĞ-KUR 4C emeklisi ve EYT'li adeta bayram havası yaşayacak.

En düşük emekli maaşına yeni zam yolda. Gece yarısı emekliye büyük müjde geldi. Geçtiğimiz aylarda yapılan 2.000 TL'lik maaş artışı ile birlikte en düşük emekli maaşı 7500 TL'ye yükselmişti. Nisan ayından itibaren emekliler zamlı maaşlarını almaya başladı. Ancak hayat pahalılığı ve enflasyon her geçen gün emeklinin belini bükmeye devam ediyor. Bu durumda da emekliler yeni zam beklentisi içine girdi. Ve Nihayet emeklinin yüzünü güldürecek açıklama geldi. Emekli maaşlarına yeni zam geliyor Üstelik en düşük emekli maaşı rekor kıracak. Peki, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne zaman zam gelecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Mart ayının son günlerinde milyonlarca emekliye güzel haberi duyurmuştu. En düşük emekli maaşına 2.000 TL artış yapıldı ve yeni zamlı emekli maaşları 7500 TL'ye yükseldi. Nisan ayından itibaren de Zamlı emekli maaşları bayram öncesi tüm emeklinin hesabına yattı. Fakat emeklilere müjdeler bununla sınırlı değil. Yeni zam müjdesi de geldi. Emekliye rekor bir artış daha geliyor. Bu defa açıklama SGK uzmanı Özgür Erdoğan geldi. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan ara zam konusunda değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun. Emekli maaşlarına bu defa öyle bir zam geliyor ki zamlı en düşük emekli maaşı çift hanelere çıkacak. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşına ne kadar zam gelecek?

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10.000 TL'YE YÜKSELİYOR

En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek sorusunun yanıtı merakla beklenirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Özgür Erdursun, Temmuz ayında emekliye verilecek ara zamla birlikte en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseleceğini söyledi. Ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı Ayrıca Asgari Ücret konusunda da bilgi verdi. Yeni asgari ücretin 12.500 TL olmasını beklediğini belirten Özgür Erdursun, emekli maaşlarına tepki gelmesi durumunda daha yüksek bir zam yapılabileceğini söyledi.
 

BAKAN BİLGİN DE 10.000 TL DEDİ

Aslında çalışmaya ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle katıldığı Haber Global ekranlarındaki canlı yayında emeklilere müjdeyi vermişti. Emekli maaşlarına yapılacak artışa ilişkin konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 7500 TL ve üstü maaş alan emeklinin maaşının 10.000'e çıkarılması için gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında, ”Bilgin, emekli maaşlarına ise kademeli zam uyguladıklarını, 7 bin lira üzerinde olan maaşları 10 bine kadar belli bir oranda artırılacak.” dedi

 

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Peki, emekliye ara zam ne zaman gelecek soru işareti emekli maaş zammı ne zaman yapılacak? Emekliye ara Zam konusunda yeni haberler de var. Beklenen maaş zammı için Temmuz ayı işaret ediliyor. Yani 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte Temmuz ayında emekli maaş zammı da netleşmiş olacak. Şu ana kadar 4 aylık veri gündemde ancak Temmuz ayında yapılacak olan zam oranının en az %30 olacağı tahminler arasında.


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments