6 - 0'lık Maç Sonrası Yorumlar

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 6 -0'la geçmesi sonrasında spor yazarlarının yorumlarını sizin için derledik.

Posted  621 Views updated 2 years ago

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Image

Mehmet Demirkol - Yıldız kumaşı böyle bir şey

 

Kasımpaşa geçen seneden hem savunma hem de hücum yönünde oldukça geride. Geçen hafta da Başakşehir yürüme temposuyla onları geçmeyi bildi. Bu tabloda sanırım Sami Uğurlu Fenerbahçe’nin savunmadan oyun kurma konusundaki sıkıntısının üzerine çalışmaya karar verdi ve savunmasını oldukça önde kurdu. Bu plan iki yerinden patladı. Zajc Arao Lincoln bağlantısını iyi kurdu ve Osayi-Ferdi ikilisi savunmaya dönünce sıkıntılar büyük ölçüde giderildi. Bir de üzerine Fenerbahçe hareketli King- Valencia ikilisini uzun toplarla iyi kaçırınca tablo Sarı-Lacivertliler için çok parlak oldu. Bunlardan birinde Emre Yeşilyurt kırmızı görene kadar Sarı-Lacivetliler 3 pozisyondan 1 gol çıkarmışlardı. Eğer son paslarda biraz daha dikkatli olsalar ilk yarıdan tarihi bir farka da gidebilirlerdi.

2 maça oranla daha iyi

Paslarda 20 santim yana ya da ters ayağa atmak artık futbolda her şeyi değiştiriyor. Ya da yarım saniye geç veya erken atmak. Bunları yapabilmek için de oyuncuların birbirlerini ezberlemesi gerekiyor. Bu kadar sık kadro değiştirerek bunu yapmak kolay değil. Ancak dünkü orta sahanın geçtiğimiz 2 maça oranla çok daha iyi bir seviyede olduğunu söylemek mümkün. Keza baskıdan hiç vazgeçmeyen King ve Valencia da. Bir başka olumlu taraf da 2. yarıda Kasımpaşa derin savunmaya geçince paslı ve sabırlı oyunu da nihayet gösterebilmeleri oldu. Ve tabii Arda’nın şahane golü. Tam ‘basit oynasa çok daha etkili olacak’ diye düşünürken en zorunu en kolay şekilde 2 kez yapabildi. Yıldız kumaşı böyle bir şey işte. Akıl ermiyor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Image

Deniz Çoban - Ferdi'ye kırmızı kart çıkmalıydı

Skor olarak rahat geçen maçta hakemler kritik kararlar vermek zorunda kaldı. 15’te Kasımpaşa golünün ofsayt gerekçesiyle iptali doğruydu. 16’da Hasan Emre, Valencia’yı düşürünce “bariz gol şansını önlemekten” kırmızı kart gördü. Valencia’nın henüz top kontrolünde değildi ancak, topu kontrol etme olasılığı yüksekti. Dolayısıyla hakemin “bariz gol şansı” yorumu ve kırmızı kart tercihini eleştiremeyiz. 23’te Fenerbahçe hücumunda top gol çizgisini geçti. Yardımcı hakem tespit edemedi. VAR devreye girdi. Top çizgiyi geçmişti ama öncesinde Zajc’ın elle oynadığı tespitiyle gol kararı verilmedi.İptal doğruydu ama top Zajc’ın eline çarptıktan hemen sonra gol olmuştu.

Protokole göre saha kenarında izlenmeye gerek olmadan VAR uyarısıyla gol direkt iptal edilmeliydi. 42’de Ferdi ceza sahası hemen önünde Hajradinovic’i düşürünce sarı kart gördü. Bu pozisyon Hasan Emre’nin kırmızı kart gördüğü pozisyonla neredeyse aynıydı. Oyuncunun top kontrolü yoktu ama kontrol olasılığı yüksekti. Burada hakemin sarı kart yerine kırmızı kartını kullanması aynı maçta standart karar açısından daha doğru olurdu.

Faik Çetiner - Maç 15 dakikada bitti

Fenerbahçe’nin Ümraniye beraberliği, Kasımpaşa’nın iştahını kabartmış olacak ki, maça önde baskı yapmayı planlayarak başladılar.

Ama rakibinin silahlarını ve yıldızlarını hesaba katmadan...

Kapanan rakiplere karşı zorlanan Fenerbahçe karşısında açık oynayan, geride geniş alanlar bırakan, defansta kademe yapmayan bir takım bulunca, zor gözüken deplasmanı tahminlerden kolay kazandı.

King’in maçın başında attığı gol, beceri doluydu.

İlk 15 dakika dolarken, Valencia’yı yaka paça yere indiren Hasan Emre kırmızı kart görünce (Son adam kuralı) ”Maç bitti” dedik, yanılmadık. Sonra sahada adeta 'cirit' atan bir takım izlemeye başladık.

Keyif verdiler

Oyunu dikine oynayan, adam eksilten oyuncuları, (Osayi, Ferdi, Emre Mor, Valencia) duran top ustaları (Lincoln, Zajc) defansif oyunda öne çıkan ayakları (Szalai, Arao) ile Fenerbahçe hem futboluyla keyif verdi, hem de golleriyle maça renk kattı. Kasımpaşa da 10 kişi kaldıktan sonra sahada sadece sahada ”tarihi fark” olmasın diye çırpınıp durdu.

Geçen seneki görüntüsünden eser kalmayan Kasımpaşa’nın gidişatı iyi değil deyip Jesus’a dönelim. Sevgili hoca, perşembe günü Avrupa Kupası maçı var, kulübeye müracaat etmek için neden son 20 dakikayı bekledin?

İlk 11 için her hafta değişiklikler yapıyorsun, bizim gördüğümüz bu takımın olmazsa olmazları, Osayi, Ferdi ve Zajc. Unutmadan Valencia hem atıyor, hem attırıyor. Transferi düşünülen santrafor (gelirse) onu mu keser?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Image

Uğur Meleke - Fenerbahçe oyun hafızasına başvurdu

Dünkü takım geçen sezonu bitiren ekibe benziyordu.

Amerikalılar’ın meşhur bir lafı vardır: “Bozuk değilse, tamir etme”... Fenerbahçe 2020-21 sezonunu Emre Belözoğlu ile, 2021-22’yi de İsmail Kartal’la sağlam oyunlarla kapadı aslında. Belki şampiyon olamadı ama oyunu tamir etmeye de lüzum yoktu. Pereira, 2021-22 sezonunun başında bozuk olmayan bir düzeni tamire kalkıştı. Fenerbahçe’nin Belözoğlu dönemindeki oyunla bağı tamamen koptu. Bir kargaşa kaldı meydanda. Sonra Kartal göreve geldi, takım hafızasına başvurdu, enkazı toparladı. Ve Jesus’a yine tamir gerektirmeyen sağlam bir oyun hafızası bıraktı aslında.

JESUS BUNDA ISRAR ETMELi

Dün Jesus döneminin altıncı resmi maçıydı. Tabii ki Kasımpaşa çok erken 10 kişi kaldığı için müsabakanın sağlıklı tahlilini yapmak kolay değil. Ancak şunu söylemek mümkün: Kalede Altay, beklerde Osayi-Ferdi, savunma lideri Szalai, merkezde Zajc ve en uçta Valencia ile dünkü takım, geçen sezonu bitiren ekibe oldukça benziyordu. Hem personel, hem de oyun anlamında. Jesus’un geçen seneki hafızaya başvurması mantıklı. Bunda ısrar etmesi de doğru olur sanki.

DOĞRU PASLAR DiKKAT ÇEKTi

Kasımpaşa’nın 75 dakika 10 kişi oynadığı bir maçta bazı performanslar yanıltabilir. Ancak Fenerbahçe’nin özellikle birkaç konuda geliştiğinin altını çizebiliriz:

1- Futbolda kısa pas-uzun pas yok, doğru pas var. Dün sarı-lacivertliler özellikle uzun metrajlı doğru paslarla dikkat çektiler. 8’de Altay-Ferdi pası penaltı, 33’te Gustavo-Lincoln pası gol getirdi. Yine 16’da Szalai’nin, 34’te Altay’ın başarılı uzun toplarını izledik.

KiNG BU KEZ DAHA HAZIRDI

2- Jesus’un bence Dinamo Kiev eşleşmesindeki kötü tercihlerinden biri, iki ay futboldan uzak kalmış King’i hazır olmadan oynatmasıydı. King’den tam performans almanız için, fiziksel olarak iyi seviyede olması gerek. Dün biraz daha hazır bir King izledik. Hemen hemen her pozisyonun içinde vardı. Yanlış saymadıysam arkadaşlarına tam 6 şut pası verdi Norveçli forvet.

DURAN TOPLAR GELiŞiYOR

3- Jesus’la yavaş yavaş gelişen bir diğer departman da duran top organizasyonları. 17’de arka direkte Henrique, 40’ta önde Emre ile buluşturulan toplar akıllıcaydı. Önceden çalışılmış işlerdi.


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments